Fai mai fomai tipitipi palasitika i le taulaga e manaʻomia le taotoga i le taimi o le faʻamaʻi

O le toʻatele o tagata e faʻaalu le tele o taimi i le fale i le taimi o le faʻamaʻi o loʻo feagai ma galuega toe faʻaleleia na latou mafaufau i ai mo le tele o tausaga.Ae o le teuteuga e le gata i le umukuka ma le potu o le aiga.
O Dr. Karol Gutowski, o se fomai tipitipi palasitika ua faamaonia e le komiti i le eria o Chicago, e vaai i tagata gasegase i Glenview, Oak Brook, ma isi nofoaga, ma na ia fai mai o lana falemai o le "matagofie le tuputupu ae."
O ta’otoga e masani ai o le manava, liposuction, ma le fa’apupulaina o le susu, peita’i na ta’ua e Gutovsky, ua fa’ateleina togafitiga uma, ma ua fa’aluaina le taimi atofaina mo feutaga’iga.
Fai mai Gutowski i le amataga o Fepuari: "Matou te le o resitalaina se taotoga tasi i le lua masina muamua atu, ae fa masina pe sili atu i luma atu," mo le tele o taotoga, e pei o le "toe faʻaleleia o tina".
Fai mai Lucio Pavone, o se fomai tipitipi palasitika i Edwards Elmhurst Health i Elmhurst ma Naperville, o le numera o taotoga mai ia Iuni ia Fepuari ua siitia i le tusa ma le 20% pe a faatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.
Fai mai fomaʻi, o se tasi o mafuaʻaga o le siʻitia ona o le COVID-19, o le toʻatele o tagata o loʻo galulue mai le fale, ina ia mafai ona toe faʻaleleia i latou i le fale e aunoa ma le misia o galuega poʻo agafesootai.Fai mai Pavone, mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa ona tuʻu le manava e faʻamalosi ai le manava, o le tagata maʻi o loʻo i ai se paipa alavai i le vaevaega mo le vaiaso pe sili atu.
O taotoga i le taimi o le faʻamaʻi "o le a le faʻalavelaveina ai a latou galuega masani ma olaga faʻaagafesootai ona e leai se olaga faʻaagafesootai," o le tala lea a Pavoni.
Fai mai le fomai tipitipi palasitika a Hinsdale Dr. George Kouris, “e fai se matapulepule e tagata uma” pe a o i fafo, e fesoasoani i le siakiina o manu’a o foliga.Fai mai Kuris, o le tele o gasegase e manaʻomia pe a ma le lua vaiaso o malologa faʻaagafesootai e toe malosi ai.
"Ae o nisi o gasegase o loʻo matua faalilolilo lava e uiga i lenei mea," o le tala lea a Pavoni.O ana gasegase e leʻi manaʻo e iloa e a latou fanau poʻo taʻitoʻalua na faia a latou taotoga.
Fai mai Gutowski, e ui atonu e le o faamoemoe ana gasegase e natia le mea moni na faia a latou taotoga palasitika, "latou te le mananao e galulue ma foliga manua pe fula."
Fai mai Gutowski, mo se faʻataʻitaʻiga, o le taotoga e toe faʻaleleia ai laumata mataʻu e mafai ona fulafula ma fulafula foliga i totonu ole 7 i le 10 aso.
Fai mai Gutowski o ia lava na "faauma" lona laumata pito i luga aʻo leʻi taofia le galuega.“Ua ou manaomia mo le tusa ma le 10 tausaga,” o lana tala lea.Ina ua ia iloa o le a tapunia lana falemaʻi ona o le faʻamaʻi, na ia talosagaina se uo e fai se taotoga i ona laumata.
Mai ia Setema i le amataga o Fepuari 2020, ua faʻatatau e Kouris na ia faʻamaeʻaina nei faiga 25% sili atu nai lo le masani.
Ae ui i lea, i le aotelega, e leʻi tupu lana pisinisi i tausaga ua mavae ona sa tapunia le ofisa mai le ogatotonu o Mati ia Me e tusa ai ma le fuafuaga a le setete e faʻaitiitia ai le coronavirus.Na taʻua e Currys e tusa lava pe ua toe faʻatagaina e le atunuʻu le toe faia o taotoga, o tagata na popole i le maua i le siama na tolopoina togafitiga faafomaʻi.Ae ina ua aʻoaʻoina e tagata faiga puipuia na faia e fomaʻi, e pei o le manaʻomia o tagata gasegase e pasi suʻega COVID-19 aʻo leʻi faia taotoga, na amata ona toe faʻaleleia pisinisi.
Fai mai Pavone: “E laki lava tagata e iai galuega.E lava a latou tupe mo tupe faʻaalu, ae le o tafaoga," ona e le mafai ona latou faimalaga pe le fia malaga.
Fai mai a ia, o le tau o togafitiga teuteu e amata mai i le US$750 mo tui faatumu dermal i le US$15,000 i le US$20,000 mo le “faiga o tina”, lea e ono aofia ai le faatupulaia o le susu po o le faaitiitia, liposuction ma maanuminumi manava.
Fai mai fomaʻi, o le isi faʻaosofiaga mo taotoga palasitika talu ai nei o le tele ma le toʻatele o tagata o loʻo faʻaogaina le Zoom ma ata vitio.O nisi tagata e le fiafia i le auala latou te tilotilo ai i luga o lau komepiuta.
"Latou te vaʻaia o latou foliga i se itu e ese mai nai lo le masani ai," o le tala lea a Pavone."E toetoe lava o se vaaiga e le masani ai."
Fai mai Gutowski e masani lava o le tulimanu o le meapueata i luga o le komepiuta a se tagata poʻo le papalama e maualalo tele, o lea e matua le faʻafefe ai lenei tulimanu.“E le faapena o latou foliga i le olaga moni.”
Na ia fautua mai o le 5 i le 10 minute aʻo leʻi faia se fonotaga i luga ole laiga poʻo se talanoaga, e tatau i tagata ona tuʻu a latou komepiuta ma siaki o latou foliga.
Fai mai Gutowski afai e te le fiafia i mea e te vaʻaia, faʻanofo i luga le masini pe nofo i tua pe fetuunai le moli.


Taimi meli: Sep-08-2021